Svi dekriptori na jednom mjestu

Od kako traje doba digitalnih ucjena koje su već u dobroj mjeri zavladale internetom većina korisnika koji su bili žrtve ovih ucjena u potrazi su za alatima s kojima će moći otključato svoje fajlove. Ovoj temi u zadnje vrijeme pridajemo poprilično pažnje baš zbog toga što je ova kriptična nepogoda pogađa one male kućne korisnike koji se ne nalaze pod zaštitom snaćnih korporacijskih firewala i sofisticiranih sigurnosnih riješenja. Naravno osim te zaštite potrebno im je i znanje ili barem informacija gdje do njega mogu doći.

Za vas smo danas pronašli jedan izuzetno korisan link i prvobitno smo razmišljali o ideji da na našim stranica objavimo sve lnkove za dekriptorske alate no umjesto toga nudimo vam jedan veoma zanimljiv i korisan link prema stranici koja se isključivo bavi pitanjima sigurnosti. Ono što je definitivno veliki plus ove stranice je redovno ažurirana lista svih do sada objavljenih alata za dekripciji odnosno otklučavanje vaših fajlova koji su zaključani.

Na slijedećem linku se nalazi kolekcija do sada objavljenih alata za dekriptovanje koje su neke od verzija ransomware-a zaklučale. www.malwaretips.com  Važno je obratiti pažnju da još uvjek sve verzije enkripcije nisu otklučane no vrijedi pratiti ovaj forum jer se vremenom sve više enkripcija uspjeva otključati.

Osim navedenih alata za otklučavanje ovdje takođe možete pratiti novosti i obavjesti o opasnostima u digitalnom svijetu, a tu se nalaze i savjeti za prevenciju i rana upozorenja. Imajte na umu da je uvjek naj bitnije da svoje važne dokumente pohranite na sigurnu lokaciju ili eksterni disk.

Pin It on Pinterest

Verified by ExactMetrics