Iskopavanje para – Cryptocurrency

Digitalni bager za iskopavanje digitalnih para

Nekad davno svijetom je vladala zlatna groznica. Kopalo se zlato, onda crno zlato, pa onda opal, pa zatim vrlo rijetki tantal da bi sve to sve na kraju prešlo u digitalnu formu.

E danas malo o virtualnim parama.

Kao prvo da se razumjemo to su prave pare.  Toliko prave da imaju svoju berzu, mjenjačnice, bankomate, kartice, Jedina razlika je što su daleko više komplikovane od drugih novaca i teško ih je opipati barem dok ih se ne zamjeni za neku materijalnu stvar kupljenu za te novce. U poslednjih par mjeseci navedeni fenomen me je poprilično zainteresirao jer se u svijetu kriptovaluta dešavaju velike promjene i postavljaju novi izazovi. Uglavnom to je još uvjek oblast rezervisana za geekove koji dobro razumiju procese enkripcije, ključeve, procesorske operacije i slično. Da izbjegnemo komplikacije u objašnjavanju ove vrste novca da jednostavno kažemo da su to matematički ključevi koji imaju unikatnu vrijednost i koji se dobijaju procesom koji se naziva CryptoMining. Ukratko to su izračunate vrijednosti u vidu ključeva kojima je dodjeljena određena vrijednost. Vrijednost ovih valuta može varirati i zavisi od velikog broja faktora. Valute su nestabilne ali se na promjenama vrijednosti može i zaraditi baš zahvaljujući tim oscilacijama. Trenutno naj popularija i valuta oko koje se diže najviše prašine je naravno BitCoin no u opticaju je veoma veliki broj drugih kriptovaluta kao što su  Ethereum , GridcoinMonero , Emercoin.
Lista je poprilična i neke valute su u međuvremenu izumrle dok su neke dobile podršku države poput pravih valuta. Ranije smo govorili i o valuti Walking Dollars (W$) koja se zarađuje hodanjem odnosno pomoću BitWalking aplikacije.

Kako zaraditi ove digitalne novce??
Trenutno postoji nekoliko načina skupljanja ovih novaca. Na internetu se mogu kupiti takozvane mining computer, mašine koje su građene tačno za ove namjene odnosno za iskopavanje digitalnih novaca. Odmah da kažemo da su ovak

Digitalni bager za iskopavanje digitalnih para

Nekad davno svijetom je vladala zlatna groznica. Kopalo se zlato, onda crno zlato, pa onda opal, pa zatim vrlo rijetki tantal da bi sve to sve na kraju prešlo u digitalnu formu.

E danas malo o virtualnim parama.

Kao prvo da se razumijemo to su prave pare.  Toliko prave da imaju svoju Berzu, mjenjačnice, bankomate, kartice, Jedina razlika je što su daleko više komplicirane od drugih novaca i teško ih je opipati barem dok ih se ne zamjeni za neku materijalnu stvar kupljenu za te novce. U posljednjih par mjeseci navedeni fenomen me je poprilično zainteresirao jer se u svijetu kriptovaluta dešavaju velike promjene i postavljaju novi izazovi. Uglavnom to je još uvijek oblast rezervirana za geekove koji dobro razumiju procese enkripcije, ključeve, procesorske operacije i slično. Da izbjegnemo komplikacije u objašnjavanju ove vrste novca da jednostavno kažemo da su to matematički ključevi koji imaju unikatnu vrijednost i koji se dobivaju procesom koji se naziva CryptoMining. Ukratko to su izračunate vrijednosti u vidu ključeva kojima je dodijeljena određena vrijednost. Vrijednost ovih valuta može varirati i zavisi od velikog broja faktora. Valute su nestabilne ali se na promjenama vrijednosti može i zaraditi baš zahvaljujući tim oscilacijama. Trenutno naj popularnija i valuta oko koje se diže najviše prašine je naravno Bitcoin no u opticaju je veoma veliki broj drugih kriptovaluta kao što su  Ethereum , Grid coin, Monero , Emercom.
Lista je poprilična i neke valute su u međuvremenu izumrle dok su neke dobile podršku države poput pravih valuta. Ranije smo govorili i o valuti Walking Dollars (W$) koja se zarađuje hodanjem odnosno pomoću Bit Walking aplikacije.

Kako zaraditi ove digitalne novce??
Trenutno postoji nekoliko načina skupljanja ovih novaca. Na internetu se mogu kupiti takozvane mining computer, mašine koje su građene isključivo za ove namjene odnosno za iskopavanje digitalnih novaca. Odmah da kažemo da su ovakve mašine veoma skupe i koštaju oko 1000 dolara ali i više. Ovakvi uređaji su u principu računari s veoma kvalitetnim napojnim jedinicama koje mogu raditi bez prestanka duže vrijeme i snabdjeveni su snažnim grafičkim karticama koje rade takozvani mining. Ovaj mining u principu nije ništa drugo do izračunavanje veoma kompleksnih računskih operacija i svako finalno izračunato rješenje je u suštini jedan digitalni novčić. E sada kada kažemo novčić to uglavnom nije baš tako bezvrijedna kovanica. Bitcoin u svojim počecima se kretao uglavnom oko 20US$ no vremenom je narastao i sada mu je vrijednost 1 568,68 dolara za 1 BTC.

Drugi način kopanja ovih digitalnih kovanica je putem aplikacije koja se zove Miner Gate. pomoću ove aplikacije s iole pristojnim računarom može se zaraditi između pola eura do euro na dan. Moguće je s jednim računom uvezati više računara koji će zajedno raditi. Ovu aplikaciju možete preuzeti na sljedećem linku

Miner Gate

i moguće ju je veoma jednostavno instalirati u kontrolirati.Jednostavno je postaviti aplikaciju. Potrebno je instalirati aplikaciju poput bilo kojeg drugog programa i proći proceduru registracije za account. Kada se sve to završi poželjno je napraviti testiranje računara odnosno pokrenuti benchmark aplikacije aplikacija mogla da odredi koje kriptovalute je naj isplativije računati. Računari imaju uglavnom dvije procesorske jedinice jedna je grafička GPU a druga je sam procesor i to je CPU. Računari s naprednijim grafičkim procesorima bolje računaju neke valute dok snažniji procesori bolje računaju neke druge valute. Kada se pokrene benchmark aplikacija će odrediti koje se kripto valute najviše isplati kopati odnosno računati. Nakon toga se pokreće aplikacija i stavlja u automatski mod. na ovaj način aplikacija računa komercijalno naj isplativije kriptovalute. Možete dodijeliti koliko resursa želite da bude dodijeljeno ovoj aplikaciji odnosno jezgri procesora kao i kapaciteta grafičke kartice.

Ugodno kopanje. Moji account je već na 8 Eura i vrlo sam zadovoljan.

Uskoro malo više o digitalnim novcima.

ve mašine veoma skupe i koštaju oko 1000 dolara ali i više. Ovakvi uređaji su u principu računari sa veoma kvalitetnim napojnim jedinicama koje mogu raditi bez prestanka duže vrijeme i snabdjeveni su snažnim grafičkim karticama koje rade takozvani mining. Ovaj mining u principu nije ništa drugo do izračunavanje veoma kompleksnih računskih operacija i svako finalno izračunato riješenje je u suštini jedan digitalni novčić. E sada kada kažemo novčić to uglavnom nije baš tako bezvrijedna kovanica. Bitcoin u svojim počecima se kretao uglavnom oko 20US$ no vremenom je narastao i sada mu je vrijednost 1 568,68 dolara za 1 BTC.

Drugi način kopanja ovih digitalnih kovanica je putem aplikacije koja se zove MinerGate. pomoću ove aplikacije sa iole pristojnim računarom može se zaraditi između pola eura do euro na dan. Moguće je sa jednim računom uvezati više računara koji će zajedno raditi. Ovu aplikaciju možete preuzeti na slijedećem linku

MinerGate

i moguće ju je veoma jednostavno instalirati u kontrolisati.Jednostavno je postaviti aplikaciju. Potrebno je instalirati aplikaciju poput bilo kojeg drugog programa i proći proceduru registracije za account. Kada se sve to završi poželjno je napraviti testiranje računara odnosno pokrenuti benchmark aplikacije aplikacija mogla da odredi koje kriptovalute je naj isplativije računati. Računari imaju uglavnom dvije procesorske jedinice jedna je grafička GPU a druga je sam proceosr i to je CPU. Računari sa naprednijim grafičkim procesorima bolje računaju neke valute dok snažniji procesori bolje računaju neke druge valute. Kada se pokrene benchmark aplikacija će odrediti koje se kripto valute najviše splati kopati odnosno računati. Nakon toga se pokreće aplikacija i stavlja u automatski mod. na ovaj način aplikacija računa komercijalno naj isplativije kriptovalute. Možete dodjeliti koliko resursa želite da bude dodjeljeno ovoj aplikaciji odnosno jezgri procesora kao i kapaciteta grafičke kartice.

Ugodno kopanje. Moji account je već na 8 Eura i vrlo sam zadovoljan.

Uskoro malo više o digitalnim novcima.

Pin It on Pinterest

Verified by ExactMetrics