Lyones logo koji treba potražiti

Kartice povjerenja i Cashback

Lyones logo koji treba potražiti

Već smo se par puta dotakli teme takozvanih kartica povjerenja. Vjerojatno svako od vas ima u svojem novčaniku jednu karticu za plaćanje i još 5 kartica za različite klubove potrošača. No što je to cash back kartica?

Dakle isto to, ali s tim što dobijte popust natrag na karticu pa samim tim imate na toj kartici sredstva za kasnije trošenje u nekoj klupskoj radnji. Naravno kod nas je to sve na nekom čudnom i perfidnom pljačkaškom nivou bez stvarnih i realnih popusta koji su značajniji da bi se isplatilo nosati 10 različitih potrošačkih kartica. Popusti koji se kod nas nude su uglavnom smiješni kao i bodovi koji se skupljaju.

S druge strane postoje i potrošačke kartice s opcijom Cashback koje su sve više dostupne i kod nas a da nisu povezane ekskluzivno za jedan lanac prodavnica. Jedna od najpoznatijih kartica je naravno Lyoness Cash Back klub  Ovu karticu posjedujem već više godina i u početku kada sam je tek dobio to je bila potpuno nepoznata kartica koja je vrijedila na samo par benzinskih pumpi i u par veoma skupih butika nekih svjetskih brendova. Dugo mi je stajala u jednoj od ladica i vjerojatno bi tako i ostalo da njihov logo nisam počeo primjećivati u sve većem broju prodavnica.

Danas je ova kartica prihvaćena na svim pumpama Energo Petrola i INA kao i na velikom broju maloprodajnih radnji pa čak i u cijelim trgovačkim centrima kao na pr BBI ili po restoranima i hotelima. Naravno obavezno je nosite sa sobom na put. Njihov logo vidjet ćete mnogo češće.

no pogodnosti se ne završavaju samo u maloprodaji. Pogodnosti se u ovom slučaju proširuju i na virtualni svijet pa je samim tim moguće kupovati u nekim popularnim on-line prodavnicama na internetu. Popularni AliExpress je također prepoznaje. U osnovi gdje god vidite istaknuti logo od možete ostvariti popust. Ovu markicu će te najčešće naći kao naljepnicu na ulaznim vratima ili na mjestu plaćanja na blagajni. No čak i ako niste primijetili markaciju s njihovim logom budite ipak malo bezobrazni i pitajte ih. Lyoness na svojoj stranici tvrdi da posjeduje ugovore s čak 80 000 partnerskih firmi.

I još malo o Lyoness cash back programu. Dakle osim koristi koje imate prilikom kupovine su ovdje sada višestruke. Osim što dobijte proizvode s popustom i što dobijate novce nazad u vidu Cashback programa postoji još jedna veoma zanimljiva i poprilično unikatna osobina koja ih razlikuje od drugih sličnih programa. To su projekti društvene odgovornosti na koje današnje kompanije u okruženju skoro nikako nemaju ili ih smatraju nebitnim. Lyoness pod svojim krilima ima i fondaciju za djecu i obitelj pa tako pomažu sa edukacijom i programima pomoći po cijelom svijetu od Hondurasa pa do Filipina. Takođe imaju i fondaciju za održivi ekološki razvoj pod nazivom Lyoness Greenfinity Foundation.

O ovim društveno odgovorinim kompanijama namjeravam pisati uskoro.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Verified by ExactMetrics