valsartan agencija za lijekove

Povlačenje svih serija lijekova koji sadrže aktivnu supstancu valsartan

valsartan  agencija za lijekoveDanas je Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH  naložila povlaćenje svih farmaceutskih proizvoda koji u sebi sadrže ktivnu aktivnu supstancu valsartan proizvođača Zhejiang Huahai Pharmaceutical Co. Ltd..

Agencija za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine (ALMBiH) je, na osnovu odluke Evropske agencija za lijekove (EMA) i nacionalnih nadležna tijela zemalja EU zaduženih za lijekove, donijela odluku i naložila svim nosiocima dozvola koji na tržištu BiH imaju odobrenje za stavljanje u promet lijekova koji sadrže aktivnu supstancu valsartan proizvođača Zhejiang Huahai Pharmaceutical Co. Ltd. da obustave dalju isporuku lijeka na tržište Bosne i Hercegovine (BiH), te da povuku sve serije lijekove koji su već puštene na tržište. Povlačenje se provodi do nivoa apoteka.

Listu lijekova koji su zahvaćeni ovom odlukom možete pogledati na slijedećem linku.

Obavjest agencije za lijekove

Agencija je takođe izdala i preporuku za korištenje drugih lijekova koji sadrže navedenu aktivnu komponentu ali koje ne proizvodi proizvođač Zhejiang Huahai Pharmaceutical Co. Ltd…Pacijenti koji koriste neke od navedenih lijekova trebali bi se obratiti svojem doktoru ili se posavjetovati sa farmaceutima u vezi sa izmjenom terapije.

Pin It on Pinterest

Verified by ExactMetrics