Lampica kartica povjerenja.

www.lampica.ba Nova kartica povjerenja u BiH

Lampica kartica povjerenja je jedan veoma nov servis koji se najzad počeo širiti po prodajnim mjestima BiH. Kartica povjerenja je u principu kartica za popuste sa kojom možete tražiti neke diskontne cijene ili na osnovu bodova iskoristiti ih u vidu poklona koji odaberete. No šta su to kartice pogodnosti. Već dugo postoje razne varijante bonova i kartica povjerenja u svim većim trgovačkim lancima pomoću kojih je moguće dobijati određene popuste i do nedavno naj poznatija takva kartica je bila Merkator Pika kartica koja je uistinu pružala realne pogodnosti i stvarne popuste. U vremenima opštih prevara i pokušaja manipulacije veoma je čest slučaj da se ovakvi ili slični servisi pojave i onda nakon veoma kratkog vremena nestanu, te im jedina svrha uistinu bude marketinška promocija bez ikakvih stvarnih pogodnosti za potrošača. To i jeste razlog zbog kojeg smo neko vrijeme pustili ovaj servis da radi i da vidimo hoće li i kako će opstati. Sada već sa ovom karticom možete koristiti pogodnosti na svim EnergoPetrol i INA pumpama i u koliko ne zaboravite da je iskoristitite prilikom kupovina veoma brzo će te skupljati bodove.

Kartica takođe funkcioniše i na nekim kioscima kao i u nekim trgovačkim centrima. Ono što ovu karticu povjerenja čini veoma atraktivnom je činjenica da ona kao kartica nema svrhu da potrošače veže isključivo samo za jedan brand ili prodajni lanac kao što to rade kartice povjerenja izdate od trgovačkih lanaca. Način funkcionisanje ove kartice je u ovom slučaju više orijentisan prema samom potrošaču.

Kako se koristi Lampica kartica.

Lampica karticu je moguće kupiti na različitim prodajnim mjestima i otprilike košta 5 KM. Kada doobijete start paket odnosno uputstvo za upotrebu 2 kartice sa istim brojem i malu brošuru o pogodnostima možete je odmah početi koristiti. Na svim prodajnim mjestima gdje vidite logo i natpis Lampica znači da prilikom plaćanja računa možete prijaviti svoju lampica karticu a kada je provučete za iznos kupljenog računa dobit će te lampica bodove.

Takođe sa brojem sa kartice možete se prijaviti na stranici www.lampica.ba te tamo pratiti prikupljene bodove i pogodnosti koje se nude. Servis se još uvjek razvija i za ovakvu vrstu servisa još uvjek je relativno mlad. U koliko bude sa razvijao poput sličnih servisa u susjedstvu kao što je na primjer Duplo u Hrvatskoj za očekivati je da ga prihvate i veliki trgovački lanci što bi mu u tom slučaju dalo realan potencijal a samim korisnicima bi ušteda bila značajnija.

U svakom slučaju ljepo je vidjeti da se odnos prema vijernosti potoršača njeguje i čuva te da sada ima i svoju monetarnu vrijednost. Za klijente je naravno ovo snažan marketinški alat kojim neće toliko steći novih kupaca no za sigurno će koliko toliko učiniti da se oni ponovo vrate.

Pin It on Pinterest

Verified by ExactMetrics