Aplikacija YouTube Kids sada dostupna i u BiH

YouTube for kids najzad je dostupna za posjetioce iz BiH. Ovo je veoma ljepa vjest za sve roditelje koji pokušavaju da svoju djecu uvedu u svijet interneta a u isto vrijme ne žele da im djeca dobiju traume od krvoločnog i odvratnog svijeta koji nas sve okružuje i koji na internetu gladuje za vašim klikovima.

Aplikacija koja je dostupna na Google Play-u za BiH omogućava relativno jednostavno praćenje dječijih edukativnih kanala i zabavnih sadržaja za djecu putem aplikacije za mobitele i druge android ali i iOS uređaje. Ovo je posebno zgodno za one koji posjeduju tablete za djecu i android box uređaje pa mogu reprodukovati sadržaje sa ovog kanala na dječijim tabletima ili tv uređajima.

Osim što je aplikacija prilagođena najmlađima moguće je još dodatno podešavati filtriranje sadržaja koji je dostupan, i ono što je takođe bitno moguće je ograničiti vrijeme koje će aplikacija biti upaljena. Tako da se može ograničiti vrijeme koje će djete provesti za monitorom ili pak televizorom.

Vrlo zgodna je i mogućnost praćenja šta je od sadržaja djete pregledalo a tu je i mogućnost kreiranja profila tako da svako može imati svoj profil.

Aplikacija ej dostupna kako za android uređaje tako i za iPhone ili iPad uređaje. Može se preuzeti sa sljedećeg linka www.youtube.com/yt/kids/

Pin It on Pinterest

Verified by ExactMetrics