A šta da radim kad COVID-19!!!

Kamo u Samoizolaciji.

Samoizolacija

Dakle došla je ta baja i kod nas. Veliko hvala svim onim koji svakoga dana za nas peku hljebove prevoze robu i ljekove sjede za kasom u prodavnici ili brinu za naše zdravlje i sigurnost. No šta da radimo mi ostali. Ja recimo imam u planu da ovu glavu napunim novim znanjima ali možda i da se malo zabavim. Kako je hashtag #ostanikući postao veoma popularan evo nekoliko prijedloga šta možete da radite dok ste u ovoj #samoizolaciji. Kao prvo najbitnije je informisati se iz pouzdanih izvora. Pravilno informisanje je sad od životne važnosti. Mediji uglavnom žive od posjeta i svaka posjeta ili svaki klik na reklamu ima određenu finansijsku vrijednost. To je popriličan mamac da se upadne u senzacionalizam i razlog stalnog širenja neprovjerenih informacija.

Vrijeme.

Svi smo ograničeni vremenom. Novac možemo imati no vrijeme sve jedno prolazi. Čak i ako se primaknete crnoj rupi negdje u svemiru i ako ga usporite ono će i dalje teći. S obzirom da ga ne možemo zaustaviti onda najbolje što možemo da uradimo je da ga kvalitetno iskoristimo. Sada u ovim vremenima sjedenja kod kuće i izolacije kada ste prinuđeni da svoje vrijeme trošite između 4 zida evo nekoliko prijedloga da ga iskoristite kvalitetnije.

danas je lnsirana jedna veoma zgodna stranica digitalnovrijeme.ba koja je na jednom mjestu objedinila impresivnu količinu sadržaja na kojem možete svoje vrijeme kvalitetno da utrošite. Na jednom mjestu su skupljene razne platforme za učenje. Besplatni kursevi na kojima možete da naučite sve i svašta. Od toga kako se programira ili kreira i održava jedan ovakav blog pa do snimaka predstava koje bi ste mogli da pogledate u pozorištima samo da nema ove COVID-19 napasti. Osim navedenih primjera tu su i društvene on line igre gdje možete da zaigrate recimo neljuti se čovječe ili yamb istina bez društva no oponenti su živi ljudi.

Virtualno društvo

Osim ovog portala ako se baš osjećate usamljeni možete navratiti i u Second Life. Virtualnu platformu za druženje koja sada trenutno ima oko 1 milion registrovanih accounta (podatak iz 2018 ) no realnih korisnika vjerovatno ima oko 700 000. Tamo možete da budete šta god želite. Možete kreirati vlastiti avatar koji može poprilično izgledati baš kako vi želite. Tu možete sresti druge ljude koji su iza drugih avatara. Cijeli virtualni svijet je 3D modeliran i svi objekti su trodimenzionalni i ljudi su uglavnom susretljivi i prijatni. Ako vam baš nedostaje kupovina i šoping možete kupiti malo virtualne valute Linden Dolars i za nju kupovati kupus, krompir, nekretnine, namještaj, odjeću čak i dijelove za vaš avatar , na primjer novu frizuru. Možete biti sigurni da se nećete zaraziti a može vam biti i zabavno. Često se održavaju i manje svirke koje idu uživo ili DJ partiji. Registracija je besplata

Ako ste pak ljubitelj stare dobre pucačine tu je naravno stara dobra steam platforma za računarske igre. Takođe još jedan način da provedete slobodno vrijeme na malo zabavniji način. Ovo je malo skuplje jer se igrice obično plaćaju no možete naći i neku koja je trenutno u razvoju pa se oprobati prije nego što zvanično izađe.

U svakom slučaju nemojte klonuti duhom. Nevolje dolaze i prolaze. Znanje i vještine ostaju a stara kineska poslovica kaže onaj ko ima jednog prijatelja on je bogat čovjek. Onaj koji ima dva je još bogatiji dok onaj koji kaže da ima 3 prijatelja sigurno laže.

Pin It on Pinterest

Verified by ExactMetrics