Često postavljena pitanja FAQ

Često postavljena pitanja

 • Želite nas kontaktirati ili nešto predložiti

  Na dnu stranice se nalazi jednostavna forma za kontakt. Unesite vaše pitanje ili prijedlog ili komentar i mi ćemo vam se javiti na vaš e-mail. Našu -mail adresu ne objavljujemo jer bi nas počeo zatrpavati spam. Rado bi čuli vaše prijedloge i sugestije ali i kritike.

 • Korisni servisi.

  Na stranici već sada možete naći veoma korisne tablice za konverziju mjera za obućui i odjeću iz različitih međunarodnih standarda u druge. Uskoro imamo u planu napraviti i kalkulator ovih veličina kao i neke druge korisne konvertore. Naše trenutne tablice mjera su provjerene na više izvora i u njih se možete pouzdati. Sjetite ih se kada budedte kupovali on line.

 • Sigurnost i upozorenja

  Jedan veoma važan dio naše edukacije odnosi se na sigurnosne servise i zaštitu vaših digitalnih dobara. Osim što objavljujemo upozorenja (mada nismo po tom pitanju dovoljno ažurni), pokušavamo vas takođe naučiti da se na internetu ponašate odgovorno i sigurno. Kako kroz edukaciju tako i kroz preporuke servisa i softwera.

 • Društveno i ekološki odgovorno ponašanje

  Rado promoviramo ekološke i socijalno odgovorne projekte. Smatramo da malim promjenama u našem ličnom ponašanju možemo učiniti velike promjene za opšte dobro. Neke od naših preporuka su na primjer pretraživač interneta Ecosia koji za svakih 10 pretraživanja zasadi jedno stablo. Takvih promocija ima sve više i veoma smo sretni št ih možemo promovisati. Rado bi ih vidjeli i u našem orkuženju te nas slobodno kontaktirajte u koliko pokrećete ili vodite neki takav projekat.

 • Naše preporuke

  Povremeno na inteernetu nađemo linkove softwer i servise koji svakome mogu pomoći. Veoma rado promovišemo ovakve servise jer smatramo da oni u dobroj mjeri mogu olakšati svakodnevni život, posao, učenje i slično. Objavljujemo ih u kategoriji recenzije i preporuke.

 • Borba protiv lažnih vijesti i dezinformacija

  Jedna od naših misija je borba protiv dezinformacija i lažnih vijesti. Želimo da vas naučimo kako da ih prepoznate jer kao i u životu ni na internetu nije sve istinito. Osim istine postoje, iskrivljene istine, polu istine i potpune laži. Naučite kako da provjerite ono što pročitate i kako da razmišljate kritički. Knjiga logike je takođe poželjna.

 • Informatički i internet pojmovi?

  Jedan od naših pokušaja je da Vas educiramo i o pojmovima s kojima će te se susresti na internetu ali i šire. Za sada ih imamo samo nekoliko no ova rubrika će vremenom rasti i namjeravamo pojmove objasiniti što jednostavnije tako da ih razumiju i oni koji se primarno ne bave informatikom i mrežama.

 • Kako pomoći djeci na internetu

  Kreirajući ovaj mali portal primjetili smo da na internetu baš i ne postoji neko zbirno mjesto gdje bi roditelji ali i djeca mogli dobiti potrebne savjete i uputstva kako da se ponašaju na internetu i naravno kako da na njemu budu sigurni. Pogledajte našu rubriku zastita-djece-na-internetu.

 • Zašto potrošač X

  Potrošač X je borac za vaša prava. Malcom X je već zauzet. X je takođe i nepoznata. Meta za promociju, žrtva modernih strategija propagande.  Naučite da budete pametni i da kupite ono što želite a izbjegnete ono što ne želite. Potrošač X je vaše tajno oružije i vaš superheroj. Nema batmobile nego kolica iz supermarketa i čuva vaš novčanik, 

Pin It on Pinterest

Verified by ExactMetrics