Sviđa vam se Potrosacx.com

Potrosacx.com se od nedavno nastanio na malo kvalitetnijem serveru. Sada smo malo stabilniji i živahniji. U koliko vam se sviđa koncept i ideja našeg i vašeg site a počastite ga sa malo strugotine vašeg bitcoin a na slijedeću adresu: 1AGqejDpKqhGhyp2hh1hWj89RP9a48iepC Hvala.

Preporuceni linkovi za potrošače:

www.ozp.gov.ba

 

Institucija Ombudsmana za zaštitu potrošača u Bosni i Hercegovini. Trenutno najveći izvor informacija za građane Bosne i Hercegovine po pitanjima zaštite prava potrošača.

 

 

www.fsa.gov.ba

 

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je samostalna upravna organizacija, osnovana odlukom Vijeća ministara BiH od 08.03.2005. godine

 

 

www.futura.ba

 

Udruga za unapređenje kvalitete življenja Futura je nevladina i nestranačka organizacija osnovana 2008. u Mostaru, fokusirana na unapređenje zaštite potrošača i medijske pismenosti u BiH. Cilj nam je informirati i educirati građane o njihovim potrošačkim pravima i obvezama, kao i osigurati im pomoć putem medijacije u rješavanju potrošačkih sporova.

 

 

www.potrosac.info/

 

Javno glasilo potrošača republike Srbije.

 

 

www.annt.gov.ba

 

Agencija za nadzor nad tržištem BiH. Agencija je samostalna upravna organizacija, ima svojstvo pravnog lica i za svoj rad odgovara Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

 

 

www.ec.europa.eu/consumers/index_en.htm

 

Europsko povjerenstvo za zaštitu prava potrošača.

 

 

www.consumersinternational.org

 

Internacionalni portal consumersinternational je odličan izvor linkova za potrošače gdje se možete informisati o svojim pravima i načinima zaštite.

 

 

www.scamadviser.com

 

Ovo je odličan site za provjeravanje on line lokacija. Ovakvih on line servisa ima nekoliko i svi oni uglavnom funkcionišu na sličnom principu a to su registrovane reference o vlasništvu i reputaciji određene on line destinacije. Reputacija mrežne adrese je često vezana za takozvane IP adrese i za njihovu spam record.

 
Važno obavještenje iz BOSH

VAŽNO OBAVJEŠTENJE O SIGURNOSTI:

MOGUĆ JE RIZIK OD EKSPLOZIJE KOD ODREĐENIH SAMOSTOJEĆIH PLINSKIH ŠTEDNJAKA
Od vlasnika određenih samostojećih plinskih štednjaka zahtijevamo da se pridržavaju sljedećeg obavještenja o sigurnosti.

Pogođen je ograničen broj samostojećih plinskih štednjaka koji su proizvedeni u periodu od januara 2009. do oktobra 2011. godine. U rijetkim slučajevima, plinski ventil može biti oštećen. Kao rezultat toga, može doći do curenja plina, a u izuzetno rijetkim slučajevima postoji rizik od eksplozije.

Da izbjegnu svaku moguću opasnost, vlasnici pogođenog uređaja treba da odmah isključe dovod plina do uređaja i ne smiju ga koristiti dok ne zamijene ventil.

Svim vlasnicima pogođenog uređaja nudimo besplatnu zamjenu ventila za plin koju vrši ovlašteni serviser. Zamjena spornog ventila za plin se vrši u kući vlasnika uređaja, a problem se u potpunosti otklanja., besplatna je te ne zahtijeva nikakve dodatne troškove ili trud kupca.
Posvećeni smo osiguranju najviših sigurnosnih standarda, najboljeg kvaliteta te pouzdanosti svih naših proizvoda. Stoga samoinicijativno provodimo ovu sigurnosnu mjeru. Izvinjavamo se zbog neugodnosti koju smo uzrokovali te vam se zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju.

Provjeriti da li se upozorenje odnosi na vaš uređaj možete na sljedećem linku:

www.gascookingsafety.com/bs-BA