Sviđa vam se Potrosacx.com

Potrosacx.com se od nedavno nastanio na malo kvalitetnijem serveru. Sada smo malo stabilniji i živahniji. U koliko vam se sviđa koncept i ideja našeg i vašeg site a počastite ga sa malo strugotine vašeg bitcoin a na slijedeću adresu: 1AGqejDpKqhGhyp2hh1hWj89RP9a48iepC Hvala.

Preporuceni linkovi za potrošače:

www.ozp.gov.ba

 

Institucija Ombudsmana za zaštitu potrošača u Bosni i Hercegovini. Trenutno najveći izvor informacija za građane Bosne i Hercegovine po pitanjima zaštite prava potrošača.

 

 

www.fsa.gov.ba

 

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je samostalna upravna organizacija, osnovana odlukom Vijeća ministara BiH od 08.03.2005. godine

 

 

www.futura.ba

 

Udruga za unapređenje kvalitete življenja Futura je nevladina i nestranačka organizacija osnovana 2008. u Mostaru, fokusirana na unapređenje zaštite potrošača i medijske pismenosti u BiH. Cilj nam je informirati i educirati građane o njihovim potrošačkim pravima i obvezama, kao i osigurati im pomoć putem medijacije u rješavanju potrošačkih sporova.

 

 

www.potrosac.info/

 

Javno glasilo potrošača republike Srbije.

 

 

www.annt.gov.ba

 

Agencija za nadzor nad tržištem BiH. Agencija je samostalna upravna organizacija, ima svojstvo pravnog lica i za svoj rad odgovara Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

 

 

www.ec.europa.eu/consumers/index_en.htm

 

Europsko povjerenstvo za zaštitu prava potrošača.

 

 

www.consumersinternational.org

 

Internacionalni portal consumersinternational je odličan izvor linkova za potrošače gdje se možete informisati o svojim pravima i načinima zaštite.

 

 

www.scamadviser.com

 

Ovo je odličan site za provjeravanje on line lokacija. Ovakvih on line servisa ima nekoliko i svi oni uglavnom funkcionišu na sličnom principu a to su registrovane reference o vlasništvu i reputaciji određene on line destinacije. Reputacija mrežne adrese je često vezana za takozvane IP adrese i za njihovu spam record.

 
Bitwalking aplikacija sada dostupna i u BiH

Možda ste već čuli za jedan veoma čudan i zanimljiv projekt pod nazivom Bitwalking ili ideju da vam za vaše hodanje bude plaćeno u takozvanim bitwalking dolarima. Ideja je došla od jednog Japanca Nissan Bahar-a i par njegovih istomišljenika koji su došli na ideju da ljudima plate samo da hodaju. Iza ove ideje je jedan veoma kompleksan plan o kojem smo ranije pisali na Potrošaču no od prije par dana BitWalking aplikacija je dostupna i na google app marketu za tržište Bosne i Hercegovine a vjerojatno i ostalih zemalja u regionu. Ova informacija dolazi iz prve ruke no moguće je da će vam za cijelu registraciju odnosno aktivaciju trebati malo vremena. Nakon par pokušaja nije nam svima došao SMS kod za otključavanje account a. No neki već šetaju i zarađuju novce. Za 60 minuta lagane šetnje može se zaraditi oko 35 centi. Oni koji svaki dan šetaju du posla vrlo brzo će skuckati za jednu pristojnu 10 ku s lukom dok bi poštari mogli pokupiti još jednu platu.

Naravno link na aplikaciju je  bitwalking