Sviđa vam se Potrosacx.com

Potrosacx.com se od nedavno nastanio na malo kvalitetnijem serveru. Sada smo malo stabilniji i živahniji. U koliko vam se sviđa koncept i ideja našeg i vašeg site a počastite ga sa malo strugotine vašeg bitcoin a na slijedeću adresu: 1AGqejDpKqhGhyp2hh1hWj89RP9a48iepC Hvala.

Preporuceni linkovi za potrošače:

www.ozp.gov.ba

 

Institucija Ombudsmana za zaštitu potrošača u Bosni i Hercegovini. Trenutno najveći izvor informacija za građane Bosne i Hercegovine po pitanjima zaštite prava potrošača.

 

 

www.fsa.gov.ba

 

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je samostalna upravna organizacija, osnovana odlukom Vijeća ministara BiH od 08.03.2005. godine

 

 

www.futura.ba

 

Udruga za unapređenje kvalitete življenja Futura je nevladina i nestranačka organizacija osnovana 2008. u Mostaru, fokusirana na unapređenje zaštite potrošača i medijske pismenosti u BiH. Cilj nam je informirati i educirati građane o njihovim potrošačkim pravima i obvezama, kao i osigurati im pomoć putem medijacije u rješavanju potrošačkih sporova.

 

 

www.potrosac.info/

 

Javno glasilo potrošača republike Srbije.

 

 

www.annt.gov.ba

 

Agencija za nadzor nad tržištem BiH. Agencija je samostalna upravna organizacija, ima svojstvo pravnog lica i za svoj rad odgovara Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

 

 

www.ec.europa.eu/consumers/index_en.htm

 

Europsko povjerenstvo za zaštitu prava potrošača.

 

 

www.consumersinternational.org

 

Internacionalni portal consumersinternational je odličan izvor linkova za potrošače gdje se možete informisati o svojim pravima i načinima zaštite.

 

 

www.scamadviser.com

 

Ovo je odličan site za provjeravanje on line lokacija. Ovakvih on line servisa ima nekoliko i svi oni uglavnom funkcionišu na sličnom principu a to su registrovane reference o vlasništvu i reputaciji određene on line destinacije. Reputacija mrežne adrese je često vezana za takozvane IP adrese i za njihovu spam record.

 
Svi dekriptori na jednom mjestu

Od kako traje doba digitalnih ucjena koje su već u dobroj mjeri zavladale internetom većina korisnika koji su bili žrtve ovih ucjena u potrazi su za alatima s kojima će moći otključato svoje fajlove. Ovoj temi u zadnje vrijeme pridajemo poprilično pažnje baš zbog toga što je ova kriptična nepogoda pogađa one male kućne korisnike koji se ne nalaze pod zaštitom snaćnih korporacijskih firewala i sofisticiranih sigurnosnih riješenja. Naravno osim te zaštite potrebno im je i znanje ili barem informacija gdje do njega mogu doći.

Za vas smo danas pronašli jedan izuzetno korisan link i prvobitno smo razmišljali o ideji da na našim stranica objavimo sve lnkove za dekriptorske alate no umjesto toga nudimo vam jedan veoma zanimljiv i korisan link prema stranici koja se isključivo bavi pitanjima sigurnosti. Ono što je definitivno veliki plus ove stranice je redovno ažurirana lista svih do sada objavljenih alata za dekripciji odnosno otklučavanje vaših fajlova koji su zaključani.

Na slijedećem linku se nalazi kolekcija do sada objavljenih alata za dekriptovanje koje su neke od verzija ransomware-a zaklučale. www.malwaretips.com  Važno je obratiti pažnju da još uvjek sve verzije enkripcije nisu otklučane no vrijedi pratiti ovaj forum jer se vremenom sve više enkripcija uspjeva otključati.

Osim navedenih alata za otklučavanje ovdje takođe možete pratiti novosti i obavjesti o opasnostima u digitalnom svijetu, a tu se nalaze i savjeti za prevenciju i rana upozorenja. Imajte na umu da je uvjek naj bitnije da svoje važne dokumente pohranite na sigurnu lokaciju ili eksterni disk.